Terugblik – Een nieuwe generatie ouderen(zorg)

Terugblik – Een nieuwe generatie ouderen(zorg)

‘We staan voor een uitdaging om voor ouderen door de bestaande kokers heen te breken.’ Dat zei Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), op de vijfde editie van de jaarconferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’. Het congres werd bezocht door 1.350 bezoekers. Naast ruim 300 ouderen, waren verzorgenden, (wijk)verpleegkundigen, artsen, studenten, bestuurders, managers, onderzoekers en beleidsadviseurs aanwezig. Met een divers palet aan plenaire sprekers, gesprekstafels en inspiratiesessies.

Lees meer
Blog: ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’ 2019: maatschappelijke (her)waardering

Blog: ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’ 2019: maatschappelijke (her)waardering

Op woensdag 27 november 2019 vond de vijfde editie van de jaarconferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’ plaats in Nieuwegein. Een dag die werd bezocht door 1350 bezoekers. Naast ruim 300 ouderen, waren verzorgenden, (wijk)verpleegkundigen, artsen, studenten, bestuurders, managers, onderzoekers en beleidsadviseurs aanwezig. Met een divers palet aan plenaire sprekers, gesprekstafels en inspiratiesessies.

Lees meer
Interview: Vier jaar Meer Veerkracht, Langer Thuis

Interview: Vier jaar Meer Veerkracht, Langer Thuis

‘We hebben met Meer Veerkracht, Langer Thuis een beweging in gang gezet en daar zijn we heel erg trots op.’ Lees het interview met Corine van Maar en Hanneke Marcelis op ‘We hebben met Meer Veerkracht, Langer Thuis een beweging in gang gezet en daar zijn we heel erg trots op.’ Lees het interview met Corine van Maar en Hanneke Marcelis.

Lees meer

Video: Ons Raadhuis – Meer Veerkracht, Langer Thuis – FNO

FNO stond met Meer Veerkracht, Langer Thuis aan de wieg van de nieuwe beweging voor meer kwaliteit van leven voor alleenwonende ouderen. Kom op 27 november naar onze feestelijke resultaten-talkshow met Hadassah de Boer op de conferentie ‘Een Nieuwe Generatie Ouderen(Zorg)’ en maak kennis met mooie en succesvolle projecten, zoals Ons Raadhuis.

Lees meer

Video: FNO – Meer Veerkracht, Langer Thuis

FNO stond met Meer Veerkracht, Langer Thuis aan de wieg van de nieuwe beweging voor meer kwaliteit van leven voor alleenwonende ouderen. Kom op 27 november naar onze feestelijke resultaten-talkshow met Hadassah De Boer en maak kennis met mooie en succesvolle projecten, zoals Game, Eet, Match.

Lees meer

Blog: Leefplezier, relaties en verhalen – Friso Gosliga

Toen iemand me laatst vroeg wat mijn meest positieve of negatieve ervaring in de ouderenzorg was, moest ik wel even nadenken. Als veertiger heb ik zelf geen directe ervaring als bewoner van een instelling, dus gingen mijn gedachten al snel over mijn vader, die – zeker...

Lees meer