Een nieuwe generatie ouderen, langer thuis

Voorjaar 2022

Regiotour Zuid-Holland Noord

Programma

Inschrijven

Sprekers

Profiteer van groepskorting

Programma Regiotour Zuid-Holland

 

Partners regiotour:

 

Regiotour
In iedere regio bereiden we de regiotour voor met de ouderendelegatie uit deze regio, iedere delegatie is verbonden aan BeterOud en komt voort uit het ‘Nationaal Programma Ouderenzorg’ (NPO). Een van de motto’s van onze regiotour is ‘niet over ons, zonder ons’ en daarom vinden wij het belangrijk om ouderen te betrekken bij de regiotour. Betrekken bij het samenstellen van het programma, maar zij hebben zeker ook een rol tijdens de regiotour. Als spreker in het plenaire programma, om toelichting te geven over mooie projecten, om vragen te beantwoorden over wat ouderen nu echt belangrijk vinden of als deelnemer. Meer informatie over de regionale ouderennetwerken vindt u hier.

Wilt u meedenken over de inhoud van de regiotour?
We nodigen u van harte uit om mee te denken. Dit kunt u doen door deze korte vragenlijst in te vullen: en ons te voorzien van input over thema’s die volgens u relevant zijn, welke mooie projecten en praktijkvoorbeelden u kent, et cetera.

Programma
We zijn het programma voor u aan het samenstellen, binnenkort vindt u hier meer informatie

Regio Zuid-Holland
In regio Zuid-Holland (zonder Rotterdam/Westland/Delft) is het Ouderenberaad Zorg en Welzijn Zuid-Holland Noord actief als één van de acht regionale ouderendelegaties die vanuit het NPO zijn gestart met het doel de stem van ouderen te laten horen binnen onderwijs, onderzoek en beleid.

Het Ouderenberaad is verbonden met het LUMC (met name met wetenschappelijk onderzoek, de opleiding geneeskunde en de master Vitality and Ageing) en de Hogeschool Leiden (met name de Werkplaats Sociaal Domein). Daarnaast is het Ouderenberaad via een samenwerkingsovereenkomst ook verbonden met het Universitair Netwerk voor de Care sector in Zuid-Holland (UNC-ZH).

Naast zijn functie op regionaal niveau is het Ouderenberaad – met twee zetels – ook formeel vertegenwoordigd in de door de Minister van VWS ingestelde landelijke Raad van Ouderen.

Het Ouderenberaad stelt zich ten doel de kwaliteit van leven van ouderen te bevorderen door als competente partner te functioneren bij onderwijs, onderzoek en beleidsontwikkeling op het gebied van wonen, welzijn en zorg voor ouderen.

Meer informatie over Ouderenberaad Zorg en Welzijn Zuid-Holland Noord vindt u hier.

Ontmoet de sprekers

Zij inspirereren en zetten aan tot actie

Sprekers

We maken spoedig de eerste sprekers bekend

Schrijf u nu in voor de Regiotour Zuid-Holland

Bouw samen met uw vakgenoten actief mee aan oplossingen voor en met ouderen.
De regiotour is geheel online te beleven.

Groepsinschrijving
Wilt u met meer dan vijf collega's inschrijven. Mail ons dan op [email protected] en wij ontzorgen u door de inschrijving voor u te regelen.

Leveringsvoorwaarden
Op uw inschrijving zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. U kunt deze hier vinden.

Over de Regiotour
Zuid-Holland

Wonen, welzijn en zorg in een vitaliserende omgeving

WEtenschap en praktijk

Raak tijdens de regiotour geïnspireerd door een combinatie van wetenschap en praktijk.

over de domeinen heen

Vooral door over de domeinen zorg & welzijn heen te werken kunnen we het leven voor ouderen plezierig maken.

niet over ons zonder ons

We praten tijdens de regiotour niet over ouderen maar mét ouderen. 

Met medewerking van