NGOLT 2021 Sessie 1.04

Sessie 1.04 – Zaal 6

Stimuleren van doorstroming van senioren op de woningmarkt

Senioren blijven steeds langer zelfstandig wonen. Niet elke woning is hiervoor geschikt. Soms kan de woning of het wooncomplex zo worden aangepast, dat senioren er kunnen blijven wonen als fysieke of gezondheidsproblemen optreden. Een alternatief is verhuizen naar een geschikte woning en woonomgeving. Welke interventies zorgen ervoor dat senioren zich meer gaan oriënteren op een passende woonsituatie? Platform 31 voerde een quickscan uit en drie sprekers verhalen uit hun praktijk van data, woonconcepten en maatwerk dienstverlening.

1. De match tussen de veeleisende senior en passende huurwoning
Maarten Vos (Vidomes) over de ervaringen, inzet en dienstverlening van de seniorenmakelaar, die al 10 jaar actief is bij de corporatie. Wat zijn de resultaten en ambities?

 2. Doorstroming: van big data-analyse tot een concreet initiatief
Met behulp van data-analyse kunnen de effecten van doorstroom bevorderende maatregelen worden bepaald. Ook kan met data in kaart worden gebracht welke omstandigheden van invloed zijn op de verhuismobiliteit van senioren.
Ludan Schmid geeft u een inkijkje in de big data keuken.

Antje de Groot gaat in op de vraag hoe collectieve woonconcepten doorstroming in de wijk bevorderen.
Door buurbewoners te betrekken bij de herontwikkeling van een locatie (zoals een leegstaande school), wordt lokale doorstroming gestimuleerd en verjonging op gang gebracht.

Susan van Klaveren, Platform31

Ludan Schmid, Tellers en Benoemers

Maarten Vos, Vidomes

Hein Stooker, directeur projectontwikkeling bij Trebbe en betrokken bij WoonZaam

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaardigheden

Gepubliceerd op

27/10/2021