NGOLT 2021 Sessie 1.03

Sessie 1.03 – Zaal 8

Werk aan de winkel; sámenwerken voor zinvolle dagactiviteiten

Het deelnemen aan zinvolle dagactiviteiten betekent voor mensen met dementie en hun naasten: in contact blijven met jezelf, in contact blijven met anderen en in een veilige en vertrouwde setting leren omgaan met (de gevolgen van) dementie.
Het Ministerie van VWS werkt de komende jaren met gemeenten en andere betrokken partijen aan de versterking van het aanbod voor thuiswonende mensen met dementie; in deze sessie informeren we u daarover. We bespreken wat er bij de ambitie om mensen met dementie zo lang mogelijk mee te kunnen laten doen, komt kijken. Ook kijken we naar de lessen die we opgedaan hebben als het gaat om de doorontwikkeling van dagactiviteiten.

Vervolgens nemen we een kijkje in de praktijk. Welke inhoudelijke en samenwerkingsvraagstukken komen partijen zoals sociaal werk, zorg en gemeente tegen, als zij werk willen maken van laagdrempelige en vernieuwde dagactiviteiten in de wijk. Tot welke werkbare oplossingen weten zij te komen? En wat betekent dit voor de samenwerking tussen partijen?

Voorzitter:

Hilde van Xanten, expert, Movisie, kennis en aanpak sociale vraagstukken / consortium BeterOud

Sprekers:

Hans Alderliesten, senior adviseur, Movisie

Jan Baars, begeleider jonge mensen met dementie, King Arthur Groep

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaardigheden

Gepubliceerd op

27/10/2021