Voor meer informatie over de deelsessies, klik op onderstaande links:

 

}

12:05

Technologie implementeren? Start met leren!
Bij thema’s als dementie, eenzaamheid en langer thuis kan ICT innovatie een belangrijke rol spelen. Maar waar begin je? Hoe breng je behoefte in kaart en vind je de juiste oplossing voor deze behoefte? Hoe je ontwikkel je samen met de mensen die het gebruiken? Hoe zorg je voor goede digivaardigheden bij zowel ouderen als zorgprofessionals? En waar begin je voor duurzame financiering en het maken van goede businesscase?

In deze sessie worden op een aantal van deze punten praktijkverhalen gedeeld. Je kunt in gesprek over de volgende onderwerpen:

Welke domotica zet jij thuis al in? En zou dit ook ingezet kunnen worden op je werk?
Maartje Vermeer (Docent en GET-lab medewerker bij Avans Hogeschool) maakt je bewust wat je op dit moment al inzet aan domotica en neemt je mee in het project De Inspiratiebus.

Hoe start je een innovatie en hoe moet je werkwijze van medewerkers aanpassen?
Matthieu Arendsen (Innovatie manager) vertelt vanuit de ervaringen binnen tanteLouise hoe de dagelijkse zorg verandert voor professionals en cliënten door de inzet van ICT oplossingen.

Wat zie jij in Virtual Reality?
Miriam Reelick (docent en projectleider GET-lab Avans Hogeschool) neemt je mee in de mogelijkheden en de meerwaarde van Virtual Reality voor jou, jouw cliënten/patiënten en jouw werk.

Hoe kan technologie mensen met dementie stimuleren actief te blijven?
Liselore Snaphaan (Onderzoeker Ouderen psychiatrie) deelt ervaringen over serious game Playtime, welke samen met mensen met dementie is ontwikkeld.

Moderator:
Rik Wisselink, programmamanager Active & Assisted Living (AAL), ZonMw

Sprekers:
Maartje Vermeer, docent en GET-lab medewerker bij Avans Hogeschool
Matthieu Arendse, inovatie manager, tanteLouise
Carmen Platschorre, innovatieadviseur, tanteLouise
Miriam Reelick, docent en projectleider GET-lab, Avans Hogeschool
Liselore Snaphaan, onderzoeker ouderen psychiatrie