Leuk dat u een kijkje komt nemen in onze infotheek! Er is steeds meer bewijs voor de positieve effecten van kunst en cultuur op de gezondheid en het sociale welbevinden van ouderen.

Toch is het wetenschappelijke bewijs voor de positieve impact van kunstinitiatieven nog versnipperd. Ook ontbreekt het aan passend onderzoek naar de implementatie en duurzaamheid van kunstinitiatieven. Aanleiding voor Leyden Academy on Vitality and Ageing en Amsterdam UMC om onderzoek te doen naar de waarde van kunst in de langdurige zorg door bestaande kunstinitiatieven te beschrijven en de impact te evalueren. Met als uiteindelijk doel deze voor een breder publiek bruikbaar te maken en zo bij te dragen aan de kwaliteit van leven van ouderen. Dit onderzoek maakt onderdeel uit van het ZonMw-programma ‘Kunst en cultuur in de langdurige zorg’.

Bezoek onze website voor meer informatie en een kennismaking met de vele kunstprogramma’s en initiatieven, met veel video’s en beeldmateriaal!

 Wilt u op de hoogte blijven van ons onderzoek? Enkele keren per jaar houden we geïnteresseerden per e-mail op de hoogte van ontwikkelingen binnen de kunstinitiatieven en -programma’s die meewerken aan het onderzoek naar Kunst in de Zorg. U kunt zich hieronder inschrijven voor de nieuwsbrief.

Lieke de Kock

Lieke de Kock

Neem contact op met Lieke de Kock

7 + 6 =