RTGR 2022 Sessie 2.03

Sessie 2.02


In gesprek met  mooie praktijkvoorbeelden van ouderenparticipatie:


Tijdens het vormgeven van ouderenparticipatie loopt men regelmatig tegen obstakels aan. Hoe ga je om met deze uitdagingen? Op welke manier kan ouderenparticipatie het best ingericht worden en wat kunnen we leren van succesvoorbeelden? Schuif aan bij een van de gesprektafels:

Gesprekstafel 1 – Zorgbelang Fryslan

Ga in gesprek met Pepi Wadman over hun project “Ik bin der klear foar” van Zorgbelang Fryslân. Om in te spelen op de toenemende vergrijzing en daarmee veranderende zorgvraag hebben zij burgercompetenties opgesteld om burgers voor te bereiden op gelukkig oud worden en langer zelfstandig thuis wonen. Vanuit de gedachte dat de burger expert is op eigen gezondheid hebben zij deze competenties verder ontwikkeld met ouderen uit de gemeente.

Pepi Wadman, projectleider bij Zorgbelang Fryslân

 

 

Gesprekstafel 2 – De Thuiskamers in Het Hogeland

Ook is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met Aline Vos van MantelzorgNL en Jan-Bernard Oostwoud van Mensenwerk Hogeland over het initiatief De Thuiskamers. Zij hebben meerdere thuiskamers gecreëerd voor en door burgers uit de gemeente. Deze thuiskamers dienen als een soort verlengde van je eigen woonkamer, waar ouderen andere dorpsgenoten en elkaar kunnen ontmoeten. De lokale burger staat hier centraal, met als doel meer sociaal contact, minder eenzaamheid en de mogelijkheid om daardoor langer thuis te blijven wonen.

Aline Vos, adviseur bij MantelzorgNL

Jan-Bernard Oostwoud, coördinator Informele Zorg bij Mensenwerk Hogeland

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaardigheden

Gepubliceerd op

03/11/2021