Inspiratiesessie 3.02

Zaal: Dexter 15

Onbekend Talent
Presentatie
Presentatie

In het ZonMw ontwikkeltraject ‘Onbekend Talent’ krijgen mbo-zorgprofessionals de kans om nieuwe vaardigheden en kennis te ontwikkelen op hun eigen werkvloer. Ze leren hoe ze een probleem uit hun eigen dagelijkse werkpraktijk kunnen signaleren, oppakken en verbeteren. Het Van Kleef Instituut en het Albeda zorgcollege hebben de opdracht gekregen van ZonMw om dit traject te vorm te geven. ZonMw vindt het namelijk belangrijk dat mbo-zorgprofessionals meer zeggenschap krijgen in het werkveld.

In deze sessie zal één van de deelnemers aan dit ontwikkeltraject haar ervaringen delen en iets vertellen over haar onderzoeksproject: de rouwkoffer voor bewonersgroepen.

Hierna gaan we aan de slag met één van de onderdelen uit Onbekend Talent. In dit ontwikkeltraject is het van belang dat de mbo-zorgprofessionals ook hun teams meekrijgen in de verandering die zij voor ogen hebben. Dit vraagt om aandacht voor verschillende communicatiestijlen.

De Roos van Leary is een model waarmee je goed leert kijken naar de dynamiek in een gesprek; Wanneer ik mij op een bepaalde manier opstel, dan volgt er van mijn gesprekspartner een bepaalde reactie. Hoe kan ik mij zo opstellen dat ik de reactie krijg die mij en mijn onderzoek verder helpt?

Na een algemene uitleg over de Roos van Leary gaan we aan de slag aan de hand van een werkboekje en filmpjes die het Van Kleef Instituut heeft ontwikkeld.

Voorzitter:
Anouk Vermeij, programmamanager, ZonMw

Sprekers:
Fenna Mossel, programmamanager, Van Kleef Instituut
Sandra van Bokkem, verpleegkundige, Laurens

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaardigheden

Gepubliceerd op

21/05/2023