NGOLT 2023 Sessie 3.09

, ,

Inspiratiesessie 3.09

Zaal: Rode Geus

Goed gevoed ouder worden, hét verschil tussen vitaliteit en kwetsbaarheid
Presentatie

Voor ouderen is gezonde voeding belangrijk om vitaal te blijven.

Een grote groep ouderen krijgt op den duur problemen met eten, drinken, boodschappen doen of koken. Hierdoor ontstaat er gevaar voor ondervoeding, wat naast overgewicht, een belangrijke rol in speelt in een afnemende zelfstandigheid.

In het landelijke Gezond en Actief Leven Akkoord wordt aandacht gevraagd voor het vroegtijdiger signaleren van ondervoeding bij ouderen door zorgprofessionals en professionals in het sociaal domein. Hoe groot is de noodzaak? Hoe kan je dat aanpakken?

Het Kenniscentrum Ondervoeding werkt samen met Partnernetwerk Ondervoeding Ouderen aan een domeinoverstijgende aanpak van ondervoeding bij thuiswonende ouderen, bijvoorbeeld in de regio’s Rotterdam en Zwolle-Apeldoorn.

Tijdens de sessie wordt ingaan op nut en noodzaak om ondervoeding te signaleren en te behandelen en de aanpak en de ervaringen in deze beide regio’s gedeeld.

Vervolgens gaan wij met elkaar in gesprek op welke manier jijzelf de aandacht voor ondervoeding kan agenderen in jouw wijk of gemeente, er wordt vanuit het Kenniscentrum Ondervoeding toegelicht welke interventies, materialen en tools beschikbaar zijn regionaal aan de slag te gaan met goed gevoed ouder worden.

Sprekers:
Josette van Loon, adviseur, Samergo
Emmelyne Vasse, Projectleider, Kenniscentrum Ondervoeding
Anita Lahuis, adviseur Proscoop

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaardigheden

Gepubliceerd op

24/04/2023