NGOLT 2023 Sessie 2.11

, ,

Werksessie 2.11

Zaal: Dexter 16

Maximaal 30 deelnemers

Tijdlijn van de levensloop

Ons veranderende lichaam is een gevoelig onderwerp. De samenleving waarin we leven suggereert een hoge mate van maakbaarheid en met behulp van allerlei filters profileren we ons op social media als mooi, jong en vrolijk. Daarnaast hangt de zorg voor het veranderende lichaam samen met de steeds hogere kosten die gepaard gaan met veroudering of ziekte.

Tegelijkertijd verandert ons lichaam onherroepelijk tijdens ons leven. Als vanzelf verzamelen wij ervaringen en kennis over deze veranderingen. Ons lichaam herbergt onze flexibiliteit en veerkracht evenals onze kwetsbaarheid of koppigheid. Dat geldt voor een bewoner van een woonzorglocatie net zo goed als voor een zorgprofessional, een bestuurder of manager.

Tijdens deze sessie gaat u zelf aan de slag. U vertrekt vanuit uw eigen perspectief op ouder worden. Dat vormt het uitgangspunt voor een visualisatie met pen, papier en inkt, van uw veranderend lichaam.

De methode Tijdlijn van de levensloop wordt ook ingezet door getrainde vrijwilligers en medewerkers van zorgorganisaties om gesprekken met ouderen te ondersteunen.

Spreker:
Joost van Wijmen, social designer, stichting ENCOUNTER

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaardigheden

Gepubliceerd op

23/05/2023