NGOLT 2023 Sessie 2.10

, , ,

Werksessie 2.10

Zaal: Dexter 19

Sociale Sportschool bootcamp
Presentatie

De Sociale Sportschool combineert een serieuze work-out met een sociaal karakter: jonge sporters gaan samen met ouderen op bootcamp. Rolstoelen en rollators kunnen als fitnessapparaten worden gebruikt. De oefeningen zijn voor de sporters fysiek uitdagend. Ze worden aangemoedigd en ondersteund door de ouderen die naar vermogen gelijktijdig hun eigen lichte oefeningen doen, of supporter zijn van de sporters.

Ouderen komen weer buiten, zijn deelgenoot van een sociale activiteit met jonge mensen en leven daardoor zichtbaar op. Eenzaamheid wordt op innovatieve wijze bestreden.
Ook de sporters zijn enthousiast over de combinatie van sport en goed doen. Er is sprake van wederkerigheid, inclusie en interactie. En doordat er altijd serieus wordt gesport trekt de activiteit jonge mensen aan. Jongeren die zich normaliter niet zouden aanmelden voor vrijwilligerswerk in de ouderenzorg doen graag mee.
De opvallende blauwe Sociale Sportschool trainingsjasjes en hippe instructievideo’s met knipoog dragen bij aan het succes. Het zorgt voor een hele andere beeldvorming rondom ouderenactiviteiten.

In deze werksessie kunnen een aantal deelnemers gedurende twintig minuten een Sociale Sportschool bootcamp zelf meemaken (ook toegankelijk voor onervaren sporters). Kruip even in de rol van de ouderen en hun sportmaatjes. Meekijken is ook prima, actieve deelname is vrijwillig.
Daarnaast vertelt social designer en oprichter van de Sociale Sportschool Sjaak Langenberg hoe het concept is ontstaan en hoe het voor corona uitgroeide tot een landelijk platform met Sociale Sportschool bootcampclubs in meerdere steden. Niet alleen de successen worden gedeeld, ook de hindernissen bij het lokaal borgen van het project komen aan bod.

Voorzitter:
Sjaak Langenberg, social designer, oprichter Sociale Sportschool, Stichting Sociale Sportschool

Sprekers:
Martijn Hentzen, projectleider/trainer, Stichting Sociale Sportschool
Tom Naberink, projectleider/trainer, Stichting Sociale Sportschool
Rosé de Beer, social designer, oprichter Sociale Sportschool, Stichting Sociale Sportschool

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaardigheden

Gepubliceerd op

03/04/2023