NGOLT 2023 Sessie 2.01

, ,

Inspiratiesessie 2.01

Zaal: Dexter 30

Ouderen bloeien op door kunst!

Hoe draagt kunst bij aan het welbevinden van ouderen én het werkplezier van zorgprofessionals? Werk actief mee aan een nationale strategie om kunst in de zorg te versterken!

Kunst en culturele activiteiten hebben potentie om bij te dragen aan welzijn van ouderen en hun naasten én het werkplezier van zorgprofessionals, zo laat wetenschappelijk onderzoek en de praktijk zien.
De mooie initiatieven en programma’s zijn nog versnipperd en de positieve effecten worden minimaal gedeeld. Om de potentie te realiseren is visie en strategie nodig. Van jou!

Wat kunnen kunst en cultuur betekenen voor de gezondheid en het welbevinden van ouderen? “Je komt er altijd blij vandaan. Ik voel me heerlijk en het is het uitje van de week. Een echt oplaadpunt”, aldus een oudere zelf.

Denk en werk actief mee over hoe kunst in de zorg kan bijdragen aan het welzijn van ouderen en hoe het werkplezier van zorgprofessionals kan vergroten. In twee sessies (1.04 en 2.01) kun je jouw ervaringen, ideeën en visie op de kracht van kunst en cultuur inbrengen.

Sessie 2.01
Experts uit verschillende vakgebieden reflecteren niet alleen op de uitkomsten van sessie 1.04 maar  bespreken ook hoe we de kracht van kunst en cultuur in Nederland kunnen versterken.

Wat zijn the next steps om tot een nationale agenda te komen?

Voorzitter:
Tineke Abma, directeur Leyden Academy on Vitality and Ageing en hoogleraar Ouderenparticipatie aan het Leids Universitair Medisch Centrum

Sprekers paneldiscussie:
Crétien van Campen, voorzitter programmacommissie ZonMw
Hans Looijen, Museum voor de Geest
Barbara Groot, onderzoeker
Machteld van der Meij, programmaleider Lang Leve Kunst en Naoberschap, Amphion Cultuurbedrijf
Marie-Claire van Hek, AxionContinu

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaardigheden

Gepubliceerd op

21/05/2023