NGOLT 2021 Sessie 3.09

Sessie 3.09 – Zaal 9

De kracht van lokale coalities tegen eenzaamheid

Actieprogramma Een tegen eenzaamheid

Met het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid wil de overheid de trend van eenzaamheid onder ouderen in Nederland doorbreken. We geloven dat dit kan door eenzaamheid eerder te signaleren en het bespreekbaar te maken. En vervolgens een duurzame aanpak te ontwikkelen. Dit doen door samen te werken met o.a. gemeenten, maatschappelijke partners, sport organisaties en het bedrijfsleven. Zowel nationaal als lokaal.

In deze workshop laten we u de kracht van lokale coalities tegen eenzaamheid in werking zien; het is één van de Vijf Pijlers van het Actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid: creëer een sterk netwerk. Kijk naar welke partijen er al zijn, maar maak ook nieuwe en slimme verbindingen. Betrek daarbij zeker ook het bedrijfsleven of lokale ondernemers.

Ongebruikelijke partners zoals ondernemers kunnen een grote bijdrage leveren aan het signaleren en aanpakken van eenzaamheid bij klanten en eigen werknemers. We illustreren de kracht van samenwerking met voorbeelden uit de praktijk zoals Achmea & gemeente Apeldoorn, en Beterhoren en gemeente Den Haag.

We nodigen u uit om op interactieve wijze te kijken naar de kracht van uw eigen coalitie. Dit gaan we doen met behulp van een handzaam kader.

Anke van Beckhoven, adviseur, Eén tegen eenzaamheid

Simon Timmerman, adviseur Een tegen Eenzaamheid, Movisie

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

27/10/2021