NGOLT 2021 Sessie 3.05

Sessie 3.05 – Zaal 8

Samen dementievriendelijk – Iedereen doet mee binnen jouw club

In deze workshop bieden we u een sneak preview van onze nieuwe themabijeenkomst “Iedereen doet mee”, speciaal ontwikkeld voor sport-, muziek- en hobbyverenigingen en buurthuizen. Mensen met dementie willen graag blijven meedoen en genieten, ook in hun club. Het doel van het programma is om verenigingen er bewust van te maken dat zij iets kunnen betekenen voor hun leden met dementie.

Aan de hand van filmpjes en oefeningen met behulp van de GOED- methode krijgt u een beeld wat het programma inhoudt en vooral wat het u kan bieden voor de buurt of omgeving waarin u werkzaam bent. Want om te komen tot een dementievriendelijke buurt staat de samenwerking met casemanagers dementie, zorg- en welzijnsprofessionals en getrainde vrijwilligers in de buurt centraal.

Samen dementievriendelijk biedt aan om buren, verenigingen, organisaties en naasten uit de omgeving van mensen met dementie uit de groep cliënten van deze professionals te trainen. Tijdens deze sessie gaan we met elkaar in gesprek wat er nodig is om te komen tot een dementievriendelijke buurt, en hoe we meer verbinding kunnen leggen. Samen op weg naar een (nog) meer dementievriendelijke samenleving!

Voorzitter:

Katherine Ruitinga, projectleider, Samen dementievriendelijk

Sprekers:

Saskia de Jonge, coördinator Service en Trainingen, Samen dementievriendelijk

Christa Vogel, ervaringsdeskundige en trainer Samen dementievriendelijk

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

27/10/2021