NGOLT 2021 Sessie 2.12

Sessie 2.12 – Zaal 18

De waarde van intergenerationeel contact

Een ontmoeting tussen een jongere en een oudere: intergenerationeel contact. In coronatijd waren er veel ontmoetingen tussen jong en oud. Wat is de maatschappelijke waarde van dit contact? En hoe zorg je ervoor dat het contact verduurzaamt?

Geregeld gaan jongeren op bezoek bij ouderen om iets voor hen te betekenen. Maar heeft een oudere niet ook wat te brengen? Onze ervaring -en dat van vele organisaties die wij spreken- is dat er in de meeste gevallen geen wederkerig contact ontstaat. Wat is ervoor nodig om dat te bewerkstelligen? En waarom is dat belangrijk? 

Bij de Expertisegroep Jong-Oud combineren wij de kennis en kunde van de 20 jongeren vrijwilligersnetwerken van TijdVoorActie en het programma Samen Ouder Worden. We leren met elkaar steeds meer over intergenerationeel contact en delen graag uit van wat we geleerd hebben over wat werkt en over wat juist niet helpend is om dit contact te creëren. Vanuit onze praktijkervaringen vertellen we inspirerende verhalen in deze workshop. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw ervaringen en naar hoe wij jou en jouw organisatie een stapje verder op weg kunnen helpen om jong en oud te connecten.

Voorzitter:

Joost van Alkemade, directeur Vereniging NOV, landelijk programmaleider Samen Ouder Worden

 

Sprekers:

Ilse Marije Sikkema, projectleider Expertisegroep Jong -Oud, werkzaam bij TijdVoorActie

Johanna Hoving, projectleider TijdVoorActie, programmamedewerker Samen Ouder Worden

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

04/11/2021