NGOLT 2021 Sessie 2.04

Sessie 2.04 – Zaal 11

Verbeeldingskracht voor een gezonde samenleving – Dutch Design Week 2021

Maximaal 50 deelnemers.

Gezond samen leven kunnen we niet alleen. We dragen – ieder vanuit een eigen rol – bij en werken met elkaar samen om een gezonde samenleving te realiseren. Ontwerpers laten ons zien hoe die gezonde samenleving er uit kan zien en zijn een belangrijke aanjager om tot verrassende samenwerking te komen. Tijdens de Dutch Design Week draaide alles om verbeeldingskracht.

In deze sessie laat Paulien Melis (programmamaker van de Embassy of Health) inspirerende voorbeelden zien waarin ontwerpers, met patiënten, buurtbewoners, lokale ondernemers, boeren, zorginstellingen, woningcorporaties en vele anderen werken aan een gezonde toekomst.

In een videoboodschap licht Ronald Schmidt (vicevoorzitter ActiZ) toe waarom ontwerp en verbeeldingskracht ook voor onze ouderentoekomst zo belangrijk is.

Marieke Rietbergen en Paulien Melis nemen de deelnemers vervolgens mee op een creatieve ontdekkingstocht. Waarin we de vanzelfsprekenheid om deel te nemen aan onze maatschappij en de rollen die we vervullen, samen verkennen.

Paulien Melis, programmamaker Embassy of Health, ontwerper Studio Junctuur

Marieke Rietbergen, oprichter, Design Innovation Group

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaardigheden

Gepubliceerd op

27/10/2021