NGOLT 2021 Sessie 1.09

Sessie 1.09

Ouderen praten mee over activiteiten en beleid

Hoe geef je dit vorm? Twee voorbeelden uit de praktijk

‘Praat met ouderen, in plaats van over ouderen.’ Hoe ga je dit gesprek aan? En wat levert het op? Je hoort de praktijkverhalen over de aanpak in Ouder-Amstel en Almere. In deze sessie krijg je tips over hoe je deze werkwijze zelf toe kunt passen en waar je rekening mee moet houden. Uiteraard nodigen we ook de ouderen zelf uit om te vertellen over hun ervaringen.

Aanpak in Almere

De gemeente Almere heeft de wensen van ouderen meegenomen in hun nieuwe meerjarenstrategie t.a.v. ouderenbeleid. Dit heeft zich vertaald in meerdere beleidsvoornemens. Nieuwsgierig hoe de aanpak hierin was, het resultaat een hoe verder? Ha Duong, beleidsmedewerker gemeente Almere, deelt haar bevindingen.

Aanpak in Ouder-Amstel

In Ouder-Amstel wilde de brede welzijnsorganisatie haar aanbod voor ouderen vernieuwen en meer toespitsen op wensen van jongere ouderen. Ook was de mening van samenwerkingspartners in het sociaal domein belangrijk. Margit Rechtuijt, ouderenwerker bij welzijnsorganisatie Coherente, vertelt over de voordelen van de aanpak om zowel ouderen zelf als de stakeholders actief te betrekken bij de vernieuwing.

Voorzitter:

Els Hofman, senior projectleider, Movisie

 

Sprekers:

Esther Schrijver, onderzoeker, Movisie

Ha Duong, beleidsmedewerker, gemeente Almere

Margit Rechtuijt, ouderenwerker, welzijnsorganisatie Coherente

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaardigheden

Gepubliceerd op

27/10/2021