Welkom bij de infotheek van het project Leefplezierplan voor de zorg.

Wat gebeurt er als je het leefplezier van bewoners in het verpleeghuis als uitgangspunt neemt, in plaats van hun (medische) behoeften?

Naar onze overtuiging is voor deze kwetsbare mensen, in de laatste fase van hun leven, positief welbevinden minstens zo belangrijk als het voorkomen van narigheid. Kunnen we inspelen op de verlangens van mensen en hen de ruimte geven om te doen wat zij graag willen doen en de persoon te zijn die zij graag willen zijn? Leyden Academy onderzoekt sinds 2017 wat er gebeurt als je dit in de langdurige zorg als uitgangspunt kiest en als maatstaf neemt voor kwaliteit. In samenwerking met diverse zorgorganisaties en ondersteund door het ministerie van VWS.

Op onze website vindt u een overzicht van onze onderzoeksprojecten. U kunt ook het eindrapport downloaden van ons eerste pilot-project (2017-2019) met veel sprekende voorbeelden van leefplezier. Neem in geval van vragen gerust contact met ons op!

 Vier keer per jaar versturen we per e-mail de nieuwsbrief ‘Leefplezier in de ouderenzorg’, over de voortgang van onze projecten. Schrijft u zich hieronder in.

Josanne Huijg

Josanne Huijg

Neem contact op met Josanne Huijg

5 + 8 =