Steeds meer ouderen krijgen te maken met slechtziendheid door een oogaandoening, zoals macula degeneratie of glaucoom, of door niet-aangeboren hersenletsel. Zij kunnen voor revalidatie en advies terecht bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen.

Visio heeft veel kennis over de gevolgen van een visuele beperking in het dagelijkse leven van mensen. Wij helpen slechtziende en blinde mensen van alle leeftijden, al dan niet met een bijkomende beperking, met praktische adviezen en individuele begeleiding op maat. Ook hebben we veel aandacht voor begeleiding bij acceptatie en verliesverwerking van het leven met slecht zicht. Daarnaast geeft Visio advies over goed gebruik van licht, contrast en kleur. Kleine aanpassingen op dit gebied maken vaak al een groot verschil.

We kijken in onze dienstverlening vooral naar wat wél kan om mensen met een visuele beperking zoveel mogelijk te ondersteunen in hun wens om een zelfstandig leven te leiden. Verder kunnen ook professionals bij ons terecht met vragen over signalering en bejegening van bewoners en cliënten met (een vermoeden van) slecht zicht.

 

Meer informatie

Cliëntenbureau Visio

Neem contact op met het cliëntenbureau van Visio

1 + 7 =