De mens centraal in de toepassing van nieuwe technologieën

Over hoe technologie kan helpen in het proces van nadenken over, en het regelen van, langer zelfstandig thuis wonen.

Het liefst steken we ons kop in het zand als het gaat over oud worden en hulp nodig hebben. Nadenken over ouder worden en langer zelfstandig thuis wonen start dus met bewustwording. De eerste stap is nadenken over ouder worden zelf en wat langer thuis wonen voor jou betekent. Helma van de Berg (Designbureau Muzus) laat in de sessie zien en ervaren hoe ontwerpers bewustwording kunnen stimuleren. Ontwerpers gebruiken o.a. technologie om je aan het denken te zetten.

En wat als het moment komt dat je hulp nodig hebt of mantelzorg moet bieden, hoe kan technologie je dan helpen? Het digitaal Platform Zo Dichtbij biedt een oplossing waarin je veilig allerlei gegevens en wensen over jezelf in je digitale kluis kan opslaan en delen met zorgverleners.
Zorgorganisatie Pieter van Foreest is een implementatietraject (SET) gestart met deze ICT oplossing. Wally Keijzer (oprichter Zo-Dichtbij) en Ad Blom (innovatiemanager bij Pieter van Foreest) delen hun ervaringen over het toepassen van deze oplossing

Voorzitters:
Rik Wisselink, programmamanager Active & Assisted Living (AAL), ZonMw
Jetske van Oosten, programmaleider Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Sprekers:
Helma van de Berg, projectmanager, designbureau Muzus
Wally Keijzer, sociaal ondernemer, Zo-Dichtbij
Ad Blom, innovatiemanager, Pieter van Foreest