CRDL [Cradle] is een innovatief hulpmiddel dat een nieuwe vorm van (non-verbale) communicatie mogelijk maakt door aanraking tussen mensen te vertalen in geluid.

Het instrument helpt sociaal isolement te doorbreken voor mensen die moeite hebben met communicatie en/of sociale interactie – zoals mensen met dementie, een verstandelijke beperking, autisme of een visuele handicap – én hun omgeving.

De interactie begint zodra twee gebruikers ieder een hand op de CRDL leggen en een circuit vormen door elkaar aan te raken.
CRDL kan verschillende vormen van aanraken herkennen en deze vertalen in geluiden en muziek.

Door fysiek contact speels en onderzoekend te benaderen omzeilt de CRDL bestaande conventies die verbonden zijn met aanraking. Iedere deelnemer heeft gelijke mogelijkheden om contact te maken en het samenspel te beïnvloeden, ongeacht cognitieve vermogens. Het instrument kan zowel 1-op-1 als in een groep worden gebruikt. Mensen kunnen de kring uitbreiden als schakels in een ketting.

 Wij demonstreren de CRDL op locatie (gratis) zodat u zelf kunt beoordelen hoe effectief de CRDL is voor uw eigen cliënten of familieleden.

Ger Schuivens

Ger Schuivens

Neem contact op met Ger Schuivens

2 + 8 =