Het beleid richt zich op langer zelfstandig thuis blijven wonen, ook als beperkingen toenemen en bij dementie. Dan moeten er ook voldoende geschikte woningen in de wijk zijn, los of geschakeld. Er is steeds meer bekend over hoe de inrichting van woning en woonomgeving effect heeft op mensen met dementie.
Hierbij kan een voorbeeld worden genomen aan de verpleeghuizen van tanteLouise als het gaat om nieuwe ideeën voor de inrichting van woningen en woonomgevingen. TanteLouise past al vele theorieën op dit gebied toe in haar verpleeghuizen.
Daarbij maakt tanteLouise ook steeds meer gebruik van vrijheidsbevorderende zorgdomotica voor meer levensplezier en woongenot. De volgende stap is om de ervaringen die zij hebben opgebouwd nu naar de mensen thuis te brengen.

Laat u inspireren door o.a. het nieuwe project van tante Louise – Hof van Nassau.
De nieuwbouw van verpleeghuis Hof van Nassau ademt met zijn aaneenschakeling van kleurrijke en karakteristieke kadewoningen de sfeer van een gezellige wijk. Wat maakt Hof van Nassau zo bijzonder:
Bewoners – in welk stadium van dementie ook – die binnen Hof van Nassau wonen krijgen maximale vrijheid, tenzij er gegronde redenen zijn om te kaderen
– Alles is er op gericht om bewoners actief de binnentuin te laten bezoeken, waar verschillende elementen aanwezig zijn die een ‘prikkeling’ uitlokken.

Tijdens de middagsessie ‘Nieuwe vormen van Wonen’ hoort u meer over Hof van Nassau en andere initiatieven. Wilt u de aanbouw van Hof van Nassau ervaren? Kijk dan de video: https://youtu.be/wgN5YVkHwNI