Een nieuwe

generatie

ouderen(zorg)

25 november 2020

NBC Nieuwegein

Koop uw ticket

Sprekers

Programma

1 dag

45+ sessies

Vakgenoten die u ontmoet

Inspirerende sprekers

Over de landelijke conferentie

wetenschap en praktijk

Raak tijdens de conferentie geïnspireerd door een combinatie van wetenschap en praktijk.

over de domeinen heen

Vooral door over de domeinen zorg & welzijn heen te werken kunnen we het leven voor ouderen plezierig maken.

niet over ons maar met ons

We praten tijdens de conferentie niet over ouderen maar met ouderen. 

We hebben samen de kracht om het verschil te maken

Nieuwe generaties ouderen en professionals creëren onderling en samen nieuwe vormen van zorg. Ouderen staan volop in de samenleving en willen hun leven op eigen wijze voortzetten, ook als gezondheid en functioneren achteruit gaan. Vanuit positieve gezondheid ligt het accent op wat ouderen nog wél kunnen, zelf en samen met anderen – van diverse generaties en achtergronden – en het maakt niet uit waar de oudere woont. Als er steun en zorg van anderen nodig wordt, willen ouderen dat richten op persoonlijk welbevinden, passend bij hun eigen ervaring en beleving. Allerlei ontwikkelingen sluiten daarop aan, zoals burgerinitiatieven, intergenerationele stadsdorpen, belevingsgerichte zorg, nieuwe woonconcepten en technologie. Zo ontstaat sociale en disruptieve innovatie uit nieuwe allianties tussen publieke en private partijen. Niet alleen binnen zorg en welzijn, want ook het bedrijfsleven en de creatieve sector sluiten aan.
De ouderen zelf, met hun eigen levensverhaal, staan centraal. Samen met de komst van nieuwe kwaliteitskaders krijgen ouderen, familie, buren, vrijwilligers en professionals steeds meer ruimte om kwaliteit van leven en de zorg voor ouderen samen vorm te geven.

 

Laat u op 25 november a.s. tijdens de landelijke conferentie – met jaarlijks 1000 bezoekers – in het NBC te Nieuwegein inspireren door sprekers met visie en door praktische en waardevolle voorbeelden en bouw actief mee aan nieuwe oplossingen voor en met ouderen.

Alle sprekers

Het programma

De initiatiefnemers

De partners

Onze bijeenkomsten

25

November 2020

Landelijke Conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’

Raak geïnspireerd en praat mee! Meer dan 45 sessies. 145 sprekers en 1400 vakgenoten. Hier maken we samen het verschil voor de toekomst van de ouderen(zorg).

27

januari 2021

Regiotour Zuidwest-Nederland

In regio Zuidwest-Nederland (regio Rotterdam/Leiden, Zeeland en Zuidwest-Brabant) bruist de innovatie als nooit tevoren. Binnen deze regio ontstaan nieuwe allianties tussen publieke en private partijen. Niet alleen binnen zorg en welzijn, maar ook met het bedrijfsleven en de creatieve sector. Zo ontstaan allerlei mooie burgerinitiatieven, intergenerationele stadsdorpen, formules voor belevingsgerichte zorg, nieuwe woonconcepten en slimme technologie thuis. Laat u inspireren.

Juni 2021

Regiotour Amsterdam

Met de regiotour delen we kennis en praktijkvoorbeelden uit een specifieke regio met de rest van het land om zo ervaringen uit te wisselen.
In juli 2020 zetten we gezamenlijk stappen naar Veerkrachtig oud worden in regio Amsterdam. U maakt kennis met inspirerende en activerende praktijkverhalen waar het stimuleren en het verbeteren van kwaliteit van leven van ouderen centraal staan.

De organisatie van ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’ is in handen van

Stichting Educatie Zorg & Welzijn
Voldijkje 45
5053 AG Goirle 
Website: www.sezw.nl
Email: [email protected]
tel. 073 822 1123
Bankrekening: NL93 INGB 0006 8655 58

 KvK-nummer: 63493497

 Btw-identificatienummer: NL855259656B01